Begrafenis plechtigheid

Veel mensen kiezen er voor om na hun overlijden te worden begraven. Als uw dierbare deze keuze heeft gemaakt, en u verantwoordelijk bent voor het regelen van een begrafenis, staat Uitvaartverzorging Delft klaar om u te helpen bij het regelen van de uitvaart. Wij helpen u bij het vorm geven van de begrafenis, geheel volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden.

De begrafenis goed geregeld

Bij het regelen van een begrafenis komt veel kijken. Zo moet er bijvoorbeeld worden gekozen voor een begraafplaats in uw omgeving, en moet de keuze worden gemaakt voor een familiegraf of een algemeen graf. In een familiegraf kunnen veelal drie tot vier overledenen uit dezelfde familie worden begraven voor een periode van twintig tot dertig jaar. U bepaalt dus zelf wie er worden bijgezet. In geval van een algemeen graf is de grafrust minimaal tien jaar, en bepaalt de begraafplaatsbeheerder welke overledenen er worden bijgezet. Ook moet u er rekening mee houden dat er voor het plaatsen van een gedenkteken een vergunning nodig is en dat gedenktekens aan gemeentelijke bepalingen moeten voldoen. Dat geldt ook voor de beplanting van een graf. Houdt u er rekening mee, dat iedere begraafplaats weer andere regels en tarieven kent.

Als u in Delft of omgeving een begrafenis moet regelen, staat u er niet alleen voor. De uitvaartleiders van onze uitvaartorganisatie informeren u over ondermeer bovenstaande regelgeving en staan u terzijde bij het regelen van een waardige begrafenis voor uw dierbare.