De crematie plechtigheid

Na het overlijden kan ook worden gekozen voor een crematie. Net als bij een begrafenis, komen ook bij een crematie veel regelzaken kijken. Voor het regelen van een uitvaart in Delft of omgeving Delft kunt u dan ook terecht bij Uitvaartverzorging Delft. Wij helpen u graag om de crematie in goede banen te leiden en een plaatje te creëren dat past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden.

De crematie goed geregeld

Als de overledene wordt gecremeerd, dan moet, als dat niet in zijn of haar wilsbeschikking is aangegeven, worden besloten wat er naderhand met de as gebeurt. Volgens wettelijke bepalingen wordt de as tot een maand na de crematie in het crematorium bewaard. In die periode kunt u besluiten welke bestemming u de as wilt geven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor verstrooien of bijzetten. Verstrooien gebeurt over het algemeen op speciale velden of op zee, maar tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden. U heeft de keuze om daar als naaste familie al dan niet bij aanwezig te zijn. Als u wilt, kunt u de as in een urn meenemen of iets bewaren in een verzegeld medaillon. U kunt er ook voor kiezen een urn bij te laten zetten in een urnenmuur of een graf. Urnenmuren en urnengraven zijn aanwezig op de meeste begraafplaatsen en bij crematoria.

Bent u verantwoordelijk voor het regelen van een crematie in Delft of in de regio Delft? Vanzelfsprekend wilt u een plechtigheid organiseren die de overledene eer doet. Onze uitvaartorganisatie helpt u hierbij. Wij hebben goede contacten met de crematoria in de regio Delft en kan er dan ook voor zorgen dat de crematie van uw dierbare geheel naar diens en uw wensen verloopt. Wilt u meer informatie over een crematie? Neemt u dan contact met ons op. We vertellen u graag meer.